Het lichamelijke en emotionele geheugen & HSP - Three Rays
623
post-template-default,single,single-post,postid-623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Het lichamelijke en emotionele geheugen & HSP

Het lichamelijke en emotionele geheugen & HSP

Het lichamelijk emotionele geheugen & Hoog gevoelige (hsp)

Hoog gevoelige hebben een gevoeliger zenuwstelsel. Prikkels komen sterker binnen en je registreert meer details. Prikkels kunnen van buitenaf komen, maar ook van binnen uit. Je verwerkt al deze prikkels op een intense en diepere manier, dit vraagt meer tijd en energie van je. Door je hoog gevoeligheid ben je stress gevoeliger en kwetsbaarder voor stress gerelateerde klachten.

Bepaalde ervaringen en overprikkeling kan zichtvastzetten in het geheugen van het lichaam, het lichamelijk emotionele geheugen. Het geheugen loopt niet alleen via de hersenen, maar het lichaam doet in zijn geheel mee! Gebeurtenissen die jij niet meteen kan verwerken, worden opgeslagen en vormen een lichamelijke blokkade.
Op fysiek niveau komt dat tot uiting in spierspanningen, die het lichaam een beschermend pantser geven. Op rationeel niveau denk jij dat alles onder controle is, maar op lichamelijk emotioneel niveau kan er nog veel spelen.

Als hoog gevoelige reageer je eerder en sterker op signalen uit je lichaam, omdat je zenuwstelsel daarvoor gevoeliger is. Je lichaam detecteert een probleem als gevolg van spierspanning en stuurt alarm signalen en hierop neemt je lichaam actie. Hierdoor kun je sneller pijn sensaties ervaren, verkrampingen krijgen, overbelaste zenuwen en zelfs vermindert functioneren.

Energetische massage is zeer helpend bij hoog gevoelige.
Energetische massage is holistisch, dus er wordt gekeken naar de totale persoon en niet alleen naar de fysieke klacht. Er wordt gewerkt met etherische oliën die het lichaam en geest ondersteunen en de behandeling daarmee extra krachtig maken.

Het doel van de energetische massage is de lichaamsfuncties te normaliseren, het zenuwstelsel te kalmeren, stress en spanningen te verminderen en de bloedtoevoer in het hele lichaam te verbeteren.

De massage werkt helend en kalmerend. Het geeft je rust en ontspanning, je lichaam voelt verbonden met het hele lijf, daarnaast activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Overprikkeling wordt verminderd en stress hormonen dalen in het lichaam. Pijn klachten, spierspanningen worden verlicht en je krijgt weer nieuwe energie.

Geen reactie's

Geef een reactie