Hsp en voorjaarsmoeheid - Three Rays
626
post-template-default,single,single-post,postid-626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Hsp en voorjaarsmoeheid

Hsp en voorjaarsmoeheid

Hsp info

Wist je dat er niet alleen een herfst/winter dip bestaat, maar dat lente ook een dipje kan veroorzaken?

Eigenlijk niet heel vreemd aangezien je last kan hebben van seizoenswisselingen dit kan plaats vinden in elk seizoen. Toch hoor je hier niet veel over. We noemen dit voorjaarsvermoeidheid.

De lente beginten daarmee worden de dagen lichter, de planten en bloemen komen in de groei en bloei en dieren worden weer actiever, de temperatuur warmt op en je wisselt van kleding stijl. Meer mensen komen op straat, maar voor sommige mensen is de seizoenswisseling niet fijn en hebben last van vermoeidheid.

Hoog gevoelige hebben een gevoelig zenuwstelsel en staan meer open voor prikkels van binnen uit en van buiten af. Ook voor prikkels die te maken hebben met de seizoenen en de seizoenswisseling.
Dit heeft natuurlijk voordelen, zo kan je intens genieten van het frisse groen, het bloeien van planten en bloemen of de vogels die weer heerlijk actief rond je heen zingen.

Maar als je hoog gevoeligheid niet goed beheerst kan het ook een nadelige invloed op je hebben en als hoog gevoeliger beleef je dit ook intens.

Symptomen van voorjaarsvermoeidheid zijn :
verminderde energie en vermoeidheid
futloos voelen en passiviteit
somberheid en neerslachtigheid
slechtere concentratie
slaapproblemen
verandering in eetpatroon

sneller overprikkeld raken

De symptomen staan natuurlijk met elkaar in verbinding, bijvb; als je minder goed slaapt, ben je sneller moe, als jij je moe voelt kun je slechter focussen etc. Omdat er niet veel gesproken wordt over voorjaarsvermoeidheid of lente dip, maar meer over de winter en herfst dip, kun je snel op verbazing en onbegrip stuiten. Je voelt niet de (h)erkenning van je klachten en dit kan jou een eenzaam en somber gevoel geven.

De oorzaak van voorjaarsmoeheid is nog niet wetenschappelijk bewezen. Sommige mensen denken dat het enkel een fysieke óf een psychische oorzaak heeft, of niet bestaat en het een vorm van winterdepressie of een nasleep van een winter dip is. In de praktijk struggelen mensen wel degelijk met moeheid die in het voorjaar voorkomt.

Voorjaarsmoeheid is geen officiële diagnose. Bij een ‘gewone’ voorjaarsmoeheid kun je je mogelijk neerslachtig voelen of een dipje ervaren. Als dit gevoel sterker wordt, dan kan dit mogelijk een seizoensgebonden depressie, of Seizoen afhankelijke depressie zijn als deze elk jaar aanwezig is en meer dan veertien dagen aanwezig is.

Tips van Three Rays voor jou

Neem jezelf serieus. Ga voor de zekerheid langs de arts om te kijken of er geen andere oorzaak is van je klacht. Negeer je klachten ook niet, accepteer jezelf zoals je bent.

Leer meer over jouw hoog gevoeligheid.
Het kan erg nuttig zijn om een cursus te volgen om jezelf beter te begrijpen en goed met hsp om te kunnen gaan. Start en Go voor hoog gevoelige van Three Rays leert je hier veel over.

Zelf zorg is je prioriteit.
Boek een een energetische behandeling bij Three Rays om in balans te komen, een mooi voorbeeld hiervan is een energetische voetreflex behandeling. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen en ontladen.

Blijf positief.
Focus je op positiviteit, dat is makkelijk gezegd, maar in een dipje is dat toch wat lastiger.
Hiervoor kun je jezelf aanwennen om een notitie boekje bij te houden en elke dag 3 positieve dingen op te schrijven.

Geen reactie's

Geef een reactie